28 januari 2022

Tips om Krakau te verkennen

2 min read

Krakau kan het best omschreven worden als een stad die hip en hot is. De meeste mensen die naar Krakau vertrekken doen dit met de bedoeling om vooral het concentratiekamp in Auschwitz te bezoeken. Maar los van het Auschwitz concentratiekamp heeft Krakau nog veel meer te bieden. Je kunt er namelijk veel leuke dingen doen en er zijn tig bezienswaardigheden die je zeker als adembenemend zal ervaren. Met een paar nuttige tips kun je je vakantie in Krakau tot een ware beleving maken. 

Genieten in de joodse wijk Kazimierz

Het is je natuurlijk aan te raden om ervoor te zorgen dat je goede accommodatie hebt wanneer je gaat overnachten in Krakau. Genieten in de joodse wijk Kazimierz is iets wat je zeker moet opnemen in je agenda. In deze wijk kun je van alles en nog wat doen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van ondergronds pubs waar het er ontzettend gezellig aan toe zal gaan. Goed om te vermelden is dat je in Kazimierz de leukste barretjes kunt vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende eettentjes die overheerlijk gerechten serveren. Bij Youmiko kun je bijvoorbeeld genieten van een overheerlijke 11 gangen verrassingsmenu. Daarnaast is er een cocktailbar genaamd Movida. Bij deze bar zul je optimaal genieten van de verschillende soorten cocktails. 

Podgorze aandoen

Los van de leuke activiteiten die je allemaal kunt doen in Krakau, kom je er niet onderuit om in de geschiedenis van Krakau te duiken, daar is deze veel te rijk voor. Vooral als je naar de wijk Podgorze gaat, zul je er op verschillende manieren aan herinnerd worden hoe het eraan toe ging ten tijde van de concentratiekampen. Zo is er een indrukwekkend herdenkingsplein met lege stoelen. De lege stoelen staan symbool voor de mensen die naar de concentratiekampen werden afgevoerd. Het Waweel kasteel is ook een van de indrukwekkende zaken die je zult zien in Podgórze. Het Waweel kasteel representeert op de eerste plaats een stukje Krakau dat je terugbrengt naar de oudheid.  Het unieke van dit kasteel is dat het op een heuvel ligt en de binnenkant een gave vertoning geeft. Eenmaal in Podgorze, kun je het niet nalaten om het Rynek Glowny plein aan te doen. Hier kun je onder andere genieten van een lekkere lunch.

Auschwitz als laatst

Als je Kazimierz en Podgorze al zo een beetje hebt verkend, is het tijd om Auschwitz aan te doen. Zoals eerder aangegeven boeken de meeste mensen een trip naar Krakau om Auschwitz te bezoeken. Ook hier zul je kunnen genieten van alles wat Krakau te bieden heeft. De calculatie mag je zelf opmaken en je zult er zelf van overtuigd raken dat een stedentrip Krakau niet alleen Auschwitz is, maar nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.