27 januari 2022

Maak je tuin ready voor de winter!

2 min read

Hopelijk heb je al heel wat mooie dagen mogen beleven in je tuin tijdens de zomer periode. Maar hoe zonde is het eigenlijk als je tijdens de herfst en de winter periode bijna niet in je tuin kan zitten. En het is ook eigenlijk onzin dat je alleen tijdens warmere dagen in je tuin kan zitten. Want tegenwoordig bestaan er heel veel maniertjes waarmee je jouw tuin helemaal winter proof kan maken en het ook niet koud zal hebben! Van wat kleinere aanpassingen tot een hele nieuwe overkapping, lees snel verder voor wat je allemaal kan doen om van jouw tuin een droom winter tuin te maken!

Een overkapping

Als je van plan bent om echt vaker tijd in je tuin door te brengen tijdens de winterperiode is het het overwegen waard om een overkapping te nemen. Een overkapping geeft het gevoel alsof je buiten zit maar je houdt toch de warmte door dat er een dak boven je hoofd zit. Je kan er ook nog voor kiezen om een schuifpui in je overkapping te laten zetten zodat je zelf de warmteregeling kan bepalen. Is het nog niet zo heel koud en heb je genoeg aan je warmte lamp? Dan kan de schuifpui prima open. Is het echt koud buiten maar wil je toch lekker onder je overkapping zitten, kies er dan voor om de schuifpui dicht te doen! En hij werd hierboven al even genoemd, de warmtelamp. Deze is perfect om aan het plafond van je overkapping te hangen voor extra warmte! Een goede warmtelamp kan namelijk een hele overkapping warm houden.

Een BBQ en een Hottub

Een andere leuke activiteit voor in je tuin is BBQ’en. Ook dit kan perfect onder een overkapping! Heb je ook wel eens gekeken naar een Ofyr BBQ? Dit is een super stijlvolle BBQ waarop je op een bijzondere manier vlees, groentes etc. kan bereiden. Ook kan je ervoor kiezen om een kleine keuken aan vast te maken zodat je ook buiten het vlees van voorbereiden om op de OFYR te bereiden. Naast een mooie BBQ kan het ook heel erg lekker zijn om een hottub in je tuin te plaatsen. Na een lange werkdag even compleet ontspannen in je eigen hottub, wat wil je nou nog meer? Rondom je hottub hout onder je overkapping kan je het nog wat gezelliger maken door wat sfeerverlichting in een slinger op te hangen. Ingebouwde speakers kunnen ook nooit kwaad zodat je tijdens het BBQ’en of chillen in de hottub naar je favoriete nummer kan luisteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.