28 januari 2022

Hoe bereken je een motor verzekering?

2 min read

Wil je je motorverzekering berekenen? Dan moet je weten dat er hierbij met een aantal zaken rekening moet worden gehouden. Deze aspecten maken uit hoe hoog of laag het bedrag zal zijn dat je moet neertellen voor je motorverzekering. Eén van de eerste aspecten die aan de orde komt, is de verhouding tussen gewicht en motorvermogen. Indien het gaat om een motor met wat meer gewicht voor minder vermogen dan ga je een lagere premie moeten afdragen. Maar in het geval van een motor van lichtgewicht voor veel vermogen zul je meer moeten afdragen voor het premiebedrag. 

 

Wat komt erbij kijken?

Indien je naar de prijs van een motorverzekering kijkt, ben je sneller geneigd je te laten verleiden. Maar toch moet je hiervoor oppassen en altijd in acht houden dat een goedkope motorverzekering niet altijd gunstig hoef te zijn. Vooral als we kijken naar wat er allemaal mee gedekt wordt. Zo wordt de eigen risico bepaald aan de hand van de dekking van je verzekering. Dus het afsluiten van een motorverzekering tegen een laag bedrag kan misschien goedkoper uitkomen, maar indien je betrokken raakt bij een aanrijding ben je veel meer geld kwijt dan wat anders. Indien je eigenaar ben van een nieuw model motor die een hoge waarde heeft, dan is het beter om te kiezen voor een motorverzekering die ietwat duurder is. In de regel geldt dat het bedrag van een motorverzekering veel afhangt van wat voor soort verzekeringsvorm je gekozen hebt. 

 

WA verzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en bij deze ben je verzekerd tegen schade die je met je motor aan derden hebt toegebracht. Verder is het zo geregeld dat je bij het afsluiten van een WA verzekering recht hebt op juridische hulp. In de meeste gevallen kun je dit nuttig gebruiken om schade aan jouw motor te verhalen bij derden. 

 

WA beperkt Casco

Bij een WA beperkt casco verzekering ben je ook verzekerd tegen schade waarbij jij niet de veroorzaker ben. Enkele van de gevallen zijn onder andere brand, zelfontbranding, joyriding, storm en natuurschade. Daarnaast is het ook zo dat je bij een WA beperkt casco verzekering gratis meeverzekerd ben van je accessoires tot een bepaald bedrag. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je gratis pechhulp krijgt in heel Europa. Hiervoor worden er wel bepaalde voorwaarden gesteld. Je motor mag bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 10 jaar. 

 

Verschillende factoren

Zoals jezelf hebt kunnen merken hangt de berekening voor het verzekeren van je motor van verschillende factoren af. Het is je dus zeker aangeraden om het een en ander goed na te vragen en op basis daarvan een besluit te nemen. Bij combi motors verzekeringen krijg je de gelegenheid om een vergelijking te doen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.