28 januari 2022

Een vismagneet kopen voor op de camping

2 min read

In de tijd van corona kan het natuurlijk zo zijn dat je je snel gaat vervelen. Je brengt namelijk veel meer tijd binnenshuis door en dat is niet leuk natuurlijk. Werk begint zich wel weer op te pakken, maar je kunt misschien nog steeds niet volledig weer aan de bak. Dan moet je wel iets te doen hebben in de tussentijd. Je kunt er dan voor kiezen om lekker een weekje naar de camping gaan. Je mag het land niet uit misschien, maar je mag wel in eigen land op vakantie. Hier kun je ook allerlei leuke dingen doen. Kijk bijvoorbeeld naar een vismagneet. Dit klinkt misschien heel raar en dat is logisch. Wat kun je hier namelijk mee? Vissen vangen met een magneet? Nee het werkt net iets anders. Dit is namelijk een manier van vissen waarmee je metalen objecten uit het water kan halen. Dat klinkt niet heel erg interessant als je het op deze manier hoort. Het kan echter wel heel erg interessant zijn. Zo kun je namelijk ook hele oude en unieke dingen vinden in het water. Een vismagneet kun je eigenlijk overal wel gebruiken, maar je moet dan wel kijken of je in dat gebied met magneten mag vissen.

Regels

Wanneer je gaat kijken naar de regels omtrent magneetvissen zie je dus dat het niet overal in Nederland. Hoewel het niet in verboden is in Nederland hebben gemeente besloten of het op wel of niet mag. Het zit niet zo dat je dan een vergunning moet aanvragen of je wel of niet in deze water mag vissen. Het heeft namelijk andere redenen. Het kan namelijk zo zijn dat er misschien nog spullen vanuit de oorlog liggen of andere gevaarlijke voorwerpen. Je kunt je gemakkelijk informeren bij de gemeente of je in de plas bij jou in de buurt wel of niet de magneet in het water mag gooien. Het zou natuurlijk heel erg vervelend zijn wanneer je hiervoor in de problemen komt.

Boetes

Het is zelfs mogelijk dat je een boete krijgt voor het gebruik van een vismagneet op een plek waar dit verboden is. Dit kan een hele dure boete worden die wel meer dan 4000 euro kan gaan kosten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van die situatie en andere omstandigheden. Wanneer het namelijk niet duidelijk is aangegeven of je er geen informatie over kon krijgen blijft het vaak bij een waarschuwing, maar als je het dan vaker doet of op plekken waar het duidelijk staat aangeven dat het niet mag dan kan er dus een flinke boete van komen. Let daarom altijd goed op of het wel of niet mag. Zo kun je problemen voorkomen en misschien wel iets leuks of interessants vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.