30 november 2021

de blauwe moskee in istanbul

2 min read

De Blauwe Moskee in Istanbul is een van de beroemdste moskeeën ter wereld. Het is genoemd naar de blauwe tegels die de muren bedekken en de moskee uit het Ottomaanse tijdperk waarop het is gebouwd. Deze moskee ligt in de historische wijk Sultanahmet en maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed. Deze blog gaat over de Blauwe Moskee in Istanbul, Turkije. De Blauwe Moskee in Istanbul is een van de beroemdste moskeeën ter wereld.

Wat te dragen

De Blauwe Moskee in Istanbul is open voor bezoekers van alle religies. U hoeft geen hoofdbedekking te dragen, maar u kunt ervoor kiezen om uw haar te bedekken als u een vrouw bent. Mannen moeten een lange broek en shirts met mouwen dragen. Vrouwen moeten lange rokken of broeken en shirts met mouwen dragen. Als u tijdens de maand Ramadan bezoekt, houd er dan rekening mee dat de moskee in deze tijd erg druk zal zijn. Het is het beste om vroeg in de ochtend aan te komen voordat de middaggebeden om 13.30 uur beginnen.

Wat u moet weten voordat u vertrekt

De Blauwe Moskee is gelegen in de wijk Sultanahmet van Istanbul, Turkije. Bij de ingang kun je kaartjes kopen om de moskee te bezoeken. De moskee is elke dag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur, behalve op vrijdag, wanneer het om 9.30 uur opengaat en rond het middaguur sluit. De vrijdaggebedsdienst vindt plaats tussen 12:15 uur en 13:00 uur. Deze moskee maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed samen met andere historische bezienswaardigheden in Sultanahmet.

Geschiedenis van de moskee

De Blauwe Moskee in Istanbul werd in de 17e eeuw gebouwd door Sultan Ahmed I. De moskee is ontworpen door de beroemde architect Sedefkar Mehmed Aga. De bouw van de moskee nam 6 jaar in beslag, van 1609 tot 1615. Architectonische kenmerken: De Blauwe Moskee wordt beschouwd als een meesterwerk van Turkse architectuur. Het is gebouwd op een ontwerp dat elementen van de Byzantijnse en Ottomaanse architectuur combineert met een interieur dat volledig is bedekt met blauwe tegels. De moskee heeft zes minaretten, die allemaal verschillende hoogtes en breedtes hebben.

Reistips

Lezers zullen dit blog nuttig vinden omdat het nuttige informatie bevat over de Blauwe Moskee in Istanbul. De Blauwe Moskee, of Sultanahmet Camii, is een van de beroemdste moskeeën ter wereld. Het is genoemd naar de blauwe tegels die de muren bedekken en de moskee uit het Ottomaanse tijdperk waarop het is gebouwd. Deze moskee, gelegen in de historische wijk Sultanahmet, maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed. De Blauwe Moskee werd gebouwd tussen 1609 en 1616 tijdens het bewind van Ahmed I.

Naar De Blauwe Moskee?

Dan gaat je waarschijnlijk vliegen naar turkije om dat dat te makkelijkste manier is van rijzen naar dat land. De istanbul tickets zijn tegenwoordig voordelig dus het hoeft niet veel te kosten, maar dat ligt wal aan in welke tijd van het jaar je gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *